page_banner

Ilmuwan biomedis kudu nindakake luwih akeh kanggo nambah relevansi lan reproduksibilitas riset kultur sel

Kita nggunakake cookie kanggo nambah pengalaman.Kanthi nelusuri situs web iki, sampeyan setuju kanggo nggunakake cookie.informasi liyane.
Ana kabutuhan mendesak kanggo laporan riset biomedis sel mamalia supaya luwih standar lan rinci, lan ngontrol lan ngukur kahanan lingkungan kultur sel sing luwih apik.Iki bakal nggawe pemodelan fisiologi manungsa luwih akurat lan nyumbang kanggo reproduksibilitas riset.
Tim ilmuwan lan kolega KAUST ing Arab Saudi lan Amerika Serikat nganalisa 810 makalah sing dipilih kanthi acak babagan garis sel mamalia.Kurang saka 700 wong sing melu 1.749 eksperimen kultur sel individu, kalebu data sing relevan babagan kondisi lingkungan medium kultur sel.Analisis tim nuduhake manawa luwih akeh pakaryan sing kudu ditindakake kanggo nambah relevansi lan reproduktifitas pasinaon kasebut.
Budidaya sel ing inkubator sing dikontrol miturut protokol standar.Nanging sel bakal tuwuh lan "ambegan" liwat wektu, ngganti gas karo lingkungan sekitar.Iki bakal mengaruhi lingkungan lokal sing tuwuh, lan bisa ngganti kaasaman budaya, oksigen terlarut, lan paramèter karbon dioksida.Owah-owahan kasebut mengaruhi fungsi sel lan bisa nggawe kahanan fisik beda karo kahanan ing awak manungsa.
"Riset kita nandheske manawa para ilmuwan ora nglirwakake ngawasi lan ngontrol lingkungan seluler, lan nganti laporan bisa nggayuh kesimpulan ilmiah kanthi cara tartamtu," ujare Klein.
Contone, peneliti nemokake yen kira-kira setengah saka makalah analitis gagal nglaporake setelan suhu lan karbon dioksida ing kultur sel.Kurang saka 10% nglaporake isi oksigen atmosfer ing inkubator, lan kurang saka 0,01% nyatakake keasaman medium.Ora ana kertas sing dilaporake babagan oksigen terlarut utawa karbon dioksida ing media.
Kita kaget banget amarga peneliti ora nggatekake faktor lingkungan sing njaga tingkat fisiologis sing relevan sajrone proses kultur sel, kayata acidity budaya, sanajan wis dingerteni manawa iki penting kanggo fungsi sel.”
Tim kasebut dipimpin dening Carlos Duarte, ahli ekologi laut ing KAUST, lan Mo Li, ahli biologi sel stem, kanthi kolaborasi karo Juan Carlos Izpisua Belmonte, ahli biologi perkembangan ing Institut Salk.Dheweke saiki dadi profesor tamu ing KAUST lan nyaranake para ilmuwan biomedis ngembangake laporan standar Lan prosedur kontrol lan pangukuran, saliyane nggunakake instrumen khusus kanggo ngontrol lingkungan budaya saka macem-macem jinis sel.Jurnal ilmiah kudu netepake standar pelaporan lan mbutuhake pemantauan lan kontrol keasaman media, oksigen terlarut lan karbon dioksida sing cukup.
"Laporan sing luwih apik, ngukur, lan ngontrol kahanan lingkungan kultur sel kudu nambah kemampuan para ilmuwan kanggo mbaleni lan ngasilake asil eksperimen," ujare Alsolami."Katon luwih cedhak bisa nyebabake panemuan anyar lan nambah relevansi riset praklinis kanggo awak manungsa."
"Budaya sel mamalia minangka basis kanggo nggawe vaksin virus lan bioteknologi liyane," ujare ilmuwan laut Shannon Klein."Sadurunge nguji kewan lan manungsa, dheweke digunakake kanggo sinau biologi sel dhasar, niru mekanisme penyakit, lan nyinaoni keracunan senyawa obat anyar."
Klein, SG, etc. (2021) Pengabaian umum kontrol lingkungan ing kultur sel mamalia mbutuhake praktik paling apik.Teknik Biomedis Alam.doi.org/10.1038/s41551-021-00775-0.
Tags: sel B, sel, kultur sel, inkubator, sel mamalia, manufaktur, oksigen, pH, fisiologi, praklinis, riset, sel T
Ing wawancara iki, Profesor John Rossen ngomong babagan urutan generasi sabanjure lan pengaruhe ing diagnosis penyakit.
Ing wawancara iki, News-Medical ngobrol karo Profesor Dana Crawford babagan karya riset nalika pandemi COVID-19.
Ing wawancara iki, News-Medical ngobrol karo Dr. Neeraj Narula babagan panganan sing diproses ultra lan kepiye carane bisa nambah risiko penyakit radang usus (IBD).
News-Medical.Net nyedhiyakake layanan informasi medis iki sesuai karo syarat lan kahanan kasebut.Elinga yen informasi medis ing situs web iki dimaksudake kanggo ndhukung tinimbang ngganti hubungan antarane pasien lan dokter/dokter lan saran medis sing bisa diwenehake.


Wektu kirim: Sep-07-2021